Halászleves tapasztalatok

LÉ-nyeg

LÉ-nyeg

Bácska Nemzetközi Halfőző Kupa 2024.

2024. június 30. - Dádinkó

Minden versenyen a győzelmet tűzöm ki célul, más felfogással eszembe sem jutna elindulni, tehát az alábbi pár sor ennek szellemében íródott.

img_5604.JPG

Nevezhetjük ezt győztes mentalitásnak, önbizalomnak vagy sikerorientáltságnak, ám mindez mit sem ér, ha az ember nem tesz meg ténylegesen is mindent a sikerért, minden apró részletre kiterjedően. Jómagam egészen a kóstolás pillanatáig úgy éreztem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy a lehető legjobb levet produkáljam, azonban akadt pár tényező, amivel nem számoltam és ezek bizony a lé ízlelésekor a felszínre kerültek.

img_5636.JPG

A halfőző mesterek mindig és egyöntetűen a kiváló minőségű alapanyagok megkerülhetetlenségét hangsúlyozzák. Ez alapvetés, vitán felül áll. Véleményen szerint ezen belül maga a hal és az őrölt fűszerpaprika minősége kulcsfontosságú szereppel bír. Mondhatni elsők az egyenlők között, hiszen e két alapanyag határolja be a halászlé minőségi plafonját.

img_5825.jpg

Könnyelműségem okán nem számoltam azzal, hogy az egyesületi vízből kifogott pontyjaim testzsírja a nyári meleg korai beköszöntével már érezhető mértékben lecsökkent. Ez indította a dominót, aminek köszönhetően a fűszerpaprika kissé ledominálta a levet, annak ellenére, hogy ezen igyekeztem korrigálni. Gyakorlott halfőzők tudják, hogy ez hová vezet. Ha már kompenzálni kell, ha már el kell tolni az arányokat, az mind árnyalja a minőséget. Talán ahogy a bajai verseny előtt, úgy ezúttal sem ártott volna egy főpróbát tartani, ahol kibukott volna ez a probléma.

img_5848.jpg

Ami a 30 fős mezőny tudását és felkészültségét illeti, le a kalappal minden díjazott előtt. A térségben számos kiváló halfőző van, akik képesek kimaxolni az alapanyagok adta határokat, ezért úgy gondolom, hogy egy gyengébben "muzsikáló" alapanyag használatával a dobogó legalsó fokát elérni szép eredmény. A győzelemhez viszont tényleg kellenek ezek az apró nüanszok is. A lényeg, hogy egy leckével ismét előrébb vagyok.

img_5552.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://le-nyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr2218437867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása